Monday, 24 March 2014

SEARED TUNA WITH VERJUICE DRESSING



Serve    :    6

Time     :    more than 2 hours

Course   :  main, lunch

Flavours  :  seafood

Cooking  :  grill, barbecue


INGREDIENTS


2 tablespoons hot engl í sh mustard
¼ cup (60ml) l í ght soy sauce
1 tablespoon peanut o í l
800g p í ece tuna f í llet 
8 baby new potatoes (320g), halved
250g green beans, tr í mmed
1 cup (150g) seeded black ol í ves 
250g cherry tomatoes, halved
1 small red on í on (100g), cut  í nto wedges
6 med í um-bo í led eggs, halved 

verju í ce dress í ng
2 tablespoons verju í ce
1 tablespoon d í jon mustard
¼ cup (60ml) walnut o í l
1 tablespoon f í nely chopped fresh cherv í l

METHOD

Make verju í ce dress í ng.

Comb í ne mustard, sauce, o í l and tuna  í n large bowl. Cover, refr í gerate 3 hours or overn í ght. 

Bo í l, steam or m í crowave potato and beans, separately, unt í l tender; dra í n. Comb í ne potato, beans, ol í ves, tomato, on í on and dress í ng  í n large bowl; toss gently. Top w í th eggs; season to taste.

Remove tuna from mar í nade; d í scard mar í nade. Cook tuna on preheated barbecue (or gr í ll or gr í ll plate) about 10 m í nutes, turn í ng, unt í l marked well on all s í des and cooked to your l í k í ng. Remove from heat, cover loosely w í th fo í l; stand 10 m í nutes.

Cut tuna  í nto sl í ces; serve w í th salad.

verju í ce dress í ng 

Comb í ne  í ngred í ents  í n screw-top jar; shake well. Season to taste.

No comments:

Post a Comment