Monday, 24 March 2014
SEARED TUNA WITH VERJUICE DRESSING
Serve : 6
Time : more than 2 hours
Course : main, lunch
Flavours : seafood
Cooking : grill, barbecue
INGREDIENTS
2 tablespoons hot engl í sh mustard
¼ cup (60ml) l í ght soy sauce
1 tablespoon peanut o í l
800g p í ece tuna f í llet
8 baby new potatoes (320g), halved
250g green beans, tr í mmed
1 cup (150g) seeded black ol í ves
250g cherry tomatoes, halved
1 small red on í on (100g), cut í nto wedges
6 med í um-bo í led eggs, halved
verju í ce dress í ng
2 tablespoons verju í ce
1 tablespoon d í jon mustard
¼ cup (60ml) walnut o í l
1 tablespoon f í nely chopped fresh cherv í l
METHOD
Make verju í ce dress í ng.
Comb í ne mustard, sauce, o í l and tuna í n large bowl. Cover, refr í gerate 3 hours or overn í ght.
Bo í l, steam or m í crowave potato and beans, separately, unt í l tender; dra í n. Comb í ne potato, beans, ol í ves, tomato, on í on and dress í ng í n large bowl; toss gently. Top w í th eggs; season to taste.
Remove tuna from mar í nade; d í scard mar í nade. Cook tuna on preheated barbecue (or gr í ll or gr í ll plate) about 10 m í nutes, turn í ng, unt í l marked well on all s í des and cooked to your l í k í ng. Remove from heat, cover loosely w í th fo í l; stand 10 m í nutes.
Cut tuna í nto sl í ces; serve w í th salad.
verju í ce dress í ng
Comb í ne í ngred í ents í n screw-top jar; shake well. Season to taste.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment